Hur mycket kan man blanda i en blogg?

Hur många olika ämnen kan man blanda i en blogg för att den ska vara läsvärd? Det mesta jag har skrivit om genom åren handlar om politik. Åsikter och kommentarer. Men också en hel del historiska tillbakablickar. Jag har varit intresserad av historia sedan innan jag började skolan. Jag tror det var i andra klass som jag i en kamrats vänbok (eller vad de nu kallas) skrev att jag ville bli arkeolog. Nu blev jag aldrig arkeolog  (det blev däremot  Jane som ägde boken) men jag har i vuxen ålder kompenserat med att skriva en hel del om arkeologiska fynd och vad de kan berätta. Inte minst om Galgberget i Visby. (Det går nu en serie om tre program på SVT om Orkneyöarnas historia för 5 000 år sedan – rekommenderas – ett avsnitt kvar. Alla som tror att vi är så vansinnigt smarta idag får minst en tankeställare.)

Spioner, spionage, underrättelseverksamhet, olösta mord, icke avslöjade spioner och informationsinhämtare har jag också svårt att hålla fingrarna borta ifrån.

Vem mördade taxichauffören Stig Erlandsson i Helsingborg 1947 och varför? Vem mördade mamsell Dahl på Långvinkelsgatan i Helsingborg 1855? Var det en skola för obemedlade flickor hon drev eller var det en bordell?

Mitt skrivande och mina föreläsningar om Galgberget i Visby har väckt mitt intresse för gamla, ofta medvetet glömda avrättningsplatser i allmänhet men på Gotland och i Skåne i synnerhet. Detta leder till nyfikenhet runt bödlarna, skarprättarna. Vilka var dom och varför detta ”yrke”? Vilka var de avrättade och vilka var deras offer?

Sedan har jag då min förtjusning i 1950- och 60-talsmusik, swing och tysk jazz från 1920- och 30-talen. Och så är det rätt kul att skriva om gamla leksaker och göra bokrecensioner. Radio och poddar är också roligt.

Och så kan det säkert handla om något mer som jag inte kommer på nu.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s